Fi fan, jävla ovanåker!

Ja, hade nyss glömt bort det men nu kom jag på det igen. Ringde till den där jävla kommun för att höra om de skulle betala min kurs på nytorp, men icke. De hade inga pengar för det sa dom, och om jag inte skulle ha gått gymnasiet eller om det vore en kurs inom kommunen så skulle jag ha fått kursen betald. Jävla idioter! Är det bättre att skita i skolan tycker dom då eller? Och hur många kurser finns det i ovanåker som dom har på nytorp?! Skulle ha kostat cirka 6000 den kursen, men inte fan tänkte dom betala den. Om jag däremot skulle ha bott i Bollnäs skulle den kommunen säkert betala kursen, sa dom. Har god lust att flytta dit också, om inte ovanåker värnar om de som vill utbilda sig.

Ganska jäkla besviken och arg jag blev då, men nu känns det bättre i alla fall. I alla fall har jag kollat på komponentkabel, har jag fått reda på utav Jimmy. Eller vad det var för sorts kabel som behövs för att koppla datorn till tv:n. Dvs ungefär att tv:n blir datornskärmen. Helnajs! Så nu kanske jag ska ut och shoppa kabel imorgon då, om nu skitbyn har nåt sånt. Annars får jag väl dra till Bollnäs då :)

Klantarsel!

Efter lite velande har jag bestämt att fortsätta med fotbollen. Anledningen är att det blir derby mot Edsbyn det här året! Eller det är väl inte hela, är ju så grymt jobbigt att träna (lat) men det är så fruktansvärt roligt att spela matcher! Kommer bli så jävla najs om vi spöar dom, annars kommer vi få skämmas hela året. I alla fall var det första träningen idag, fick sms av Malin i måndags att det blir träningar måndagar och onsdagar. Jag min dummer trodde att det var tisdag i dag, vilket resulterade i att jag missade första träningen! Klantarsel! Därav rubriken. Vi har fått en ny tränare också. Stoffe heter han. Roligt roligt. Fast i år ska vi vara i ridhuset på måndagar igen... Blir ju så snorig och har lite svårt att andas där inne. Inte så konstigt när det lukar så mycket skit och att man är galet rädd för att halka i hästkorvar som ligger på golvet lite varstans.
Dessutom ska ju laget vara med i Ljusnancup som är i Bollnäs. Vilken tur att man är målvakt säger jag. Så slipper halva Bollnäs bevittna min dåliga kondis.

Igår när jag var inne på fejjan såg jag ett liiite försenat inlägg av Magnus. Var säkert ett och ett halv år sen vi pratade sist. Mycket som har hänt för honom. Bland annat är hans band ganska stort neråt gbg, så snart kanske man känner en kändis trotsallt i framtiden(iofs så kommer jag känna Linnea också när hon sopar banan med alla på SM för AIK).
Goda nyheter alltså. Blir väl dags att masa mig iväg på en spelning då när de kommer uppåt här. Sen kanske man kan tigga och be om ett backstagepass också! Det roliga i kråksången (om man brukar säga så) så har jag upptäckt att jag kanske inte har så dåligt minne trotsallt. Kom ju ihåg att Magnus fyller år den 3 maj! Så jag är grymt stolt över mig själv. Kommer ju knappt ihåg när mamma och pappa fyller år ibland (det är sant).

Natti på er!

En liten update av dagens bravader.

Jajjemän! Dagen började med jag och Ludde tog en promenix på sjön...när det snöa...och blåste som värst. Men det dog vi minsann inte av!



Nej, det är ingen vit vägg som Ludde står och postar framför. Det där är snöovädret som syns. Så då var det bara att dra på sig rävmössan och pulsa i snön.
Jag har även bakat hälsobröd idag. Blev ovanligt gott för att vara mig, dessutom håller man sig mätt aslänge- Jag som brukar vara hungrig en halvtimme efter jag ätit annars. Fast den där degen smällde jag ihop på stört, men det var en massa ingredienser. Kruskakli, grovt rågmjöl och annat joll. Det blev som det gottigotta brödet på lilla k, fast dom tar ju ett fasligt överpris big time! Därför får hälsobröd ala malin duga. Fast probelmet är ju att jag vill baka MER! Men jag vet inte vad. Är ju så kräsen jag också det det är ju nästan kusligt.
Husmorsarbetet gick vidare med att jag lagade en köttfärsås. Det blev väl bra men nån guldstjärna blev det väl inte, men mamma råkade salta pastan liiiiiite för mycket. Men så klart tyckte jag att det var gott ändå :)
Så nu ska jag läsa en ny bok också, eller har tjuvstartat lite också. Får bli Flickan från ovan den här gången. Även den ska filmatiseras har jag för mig. För att dra handligen lite långt :

Susie Salmon är fjorton år gammal då hon blir våldtagen och mördad på väg hem från skolan. Hennes granne lurar henne till sitt gömställe under marken, ett dödens rum. Hon är hans senaste offer. Från sin utkiksplats i himlen följer hon med medkänsla och växande insikt livet på jorden. Hon kämpar med att acceptera sin död, samtidigt som hon fortfarande klänger sig fast vid de levandes värld. Under många år följer hon mördarens förehavanden och polisens arbete, liksom sin familjs sorgearbete och vindlande öde.

Redigt hemsk den verkar vara då :/

I alla fall tänkte jag bjussa på en till bild av Ludde, eftersom det bara är han som itne säger emot när jag drar fram kameran.


0,5 sekund senare ligger jag på backen och har ont...

Imorgon var det egentligen meningen att jag, mamma och Eva skulle åka en sväng till Bollnäs. Men jag dissade den idén och åker på en roadtrip till Edsbyn istället och hämtar Olov. Hoppas att mitt personbevis kommer imorgon också!

Ursäkta röran!



Tillängnas alla sömnlösa själar där ute!


Ursäkta röran, jag bygger om!...igen :)

Dagens musik.



Red Hot Chili Peppers med låten Don't Forget Me.

100% vocals hit, jao!

http://www.youtube.com/v/dZb3DK7IO7c&hl=sv&fs=1

Den här var det 100 % på sången när Linnea sjöng, vill jag minna. The Hives med Main Offender!

Du är så söt...


Uppdate vad Malin har hittat på de föregående dagarna (OBS långt)

I förrgår hände inte så mycket. Tror jag i alla fall. Komme rinte riktigt ihåg. Jag tror att jag funderade på att gå en kurs på Nytorp, eller om det var igår. Jag ringde nån tant på Nytorp som var ganska stressad och flummig och det var inte mycket jag fick ur henne. I alla fall skickade hon papper om kursen med mera och en anmälning (vilket jag skickade tillbaka igår om nån kollade på listan före). Så nu får vi se hur det blir med det. Egentligen skulle man skicka med personbevis också, men jag orkade inte gå till polisen. Det får jag ta i veckan i stället :)
Dessutom har jag lärt Ludde ett par trick nu:

• Sitta
• Ligga
• Stanna
• Rulla runt
• Vacker tass
• High-five
• Dansa (nästan)
• Öppna dörrar (fast det har han lärt sig själv
• Laga mat åt två personer...NOT.

Igår var jag till Gävle och tittade på när Helena tog sjuksköterskeexamen. Det var en väldigt stor kyka med mycket eko. Kommer att ladda upp bilder sen. Men den där jävla kameran tog slut på batteri precis när Helena skulle ta emot son brosch. Jävla skitkamera! Jag hann i alla fall ta kort på Maria, Pappa, Mamma, Olov, Jon och en suddig ivägshvissande Helena. När alla sjuksystrar kom in så gick dom...nej, halvsprang dom. Jag tror ingen hann se riktigt eller knäppa några bilder. Egentligen ska dom väl gå som på luciatåg, som Jon sa. Därav fick jag bara några suddiga sträck när jag knäppte på Helena. Det var också världens längsta program. Fast ett bra sådant. Det var nån tjej som sjöng så fin. Först "himlen är oskyldigt blå" och sen en slow-version ab "the final countdown". Sen var det en ståupp-komiker på plats där som drog ett par skämt. Jag kommer inte rikitgt ihåg vad det var för skämt, men jag kommer ihåg att jag skrattade. Jag
skrattade dock inte lika mycket som när en av lärarna höll sitt tal och pratade om olika journaler som hade skrivits fel. Exempelvis: Patienten sköts av doktor *blablabla*. och "Kräkningarna försvann på eftermiddagen. Likaså maken." "Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19" "Patienten har bedömts som osammanhängande. "
I alla fall var den en av de roligaste dagarna i mitt liv. Sen efter hela tillställningen åkte vi till Valbo för att fylla på mat.
Jag, Olov, pappa, mamma, Jon, Helena och Maria åt på ett hak. Jag tog samma som pappa, vilket då blev pepparbiff med stek potatis :) Mycket gott och vääääldigt trevligt med allt dessa folk. Efter det bar det av på lite shopping, jag köpte ett par jeans pch ett helnajs kofta på gina. Sen sprang vi runt i en massa affärer men shoppade inget. Det var även ovanligt lite folk ute på Valbo. Var max 2 pers i varje butik (förutom alla vi då).
Efter det åkte vi hem och Ludde blev jätteglad och höll på vifta på svansen konstant i 10 minuter. Sen blev det att kolla på Lets Dance.

Idag har jag inte gjort mycket. Har varit ute på sjön med Olov och Ludde och åkt skirdskor. Vinglig som Bambi men det var jättekul. Konsekvensen av det blev ömma fötter och ont i ryggen. Men det är det värt!
Jag har lagat inbakad fläskfilé med mamma. Blev super!
Nu tittar jag på filmen Taken. Den verkar vara bra, men jag har inte hunnit kollat så mkt eftersom jag sitter och skriver här samtidigt. Nu ska jag smälla i mig lite marabou och jordnötsringar innan skrivkrampen infinner sig :)

På begäran från Linnea.


4 av mina favorit program på tv
1. Prisonbreak
2. Supernatural
3. House
4. Heroes

4 saker som jag gjorde igår
1. Var i Gävle och tittade på Helenas sjuksysterskeexamen
2. Postade ett brev till Nytorp
3. Shoppade nåt
4. Promenad med Ludde

4 saker som jag längtar till
1. Dagen då jag får en massa pengar
2. Dagen då jag kan köpa min egen bil
3. Dagen då jag kan köpa en till hund
4. Dagen då det blir sommar

4 favorit restauranger
1. Atlantic
2. Pizzeria Edsbyn
3. Lilla huset
4. Viking? :P Seriöst, brukar inte vara ute och äta så jag vet inte. Finns ju bara 21 pizzerior här, så jag hade svårt att välja :P

4 saker på min önskelista
1. Att 2009 blir fantastiskt. och alla andra år också
2. Att mamma får förbli frisk det här året, och alla andra också för den delen
3. En vingård i Frankrike (orealistisk iofs) Eller att få bli filmregissör (orealistiskt det med).
4. Massor av utlandsresor och massor av bra filmer :)

4 personer som jag utmanar
1. Jimmy
2. Kim
3. Blondinbella (om hon nu råkar titta förbi)
4. Valfri person som känner sig manad till detta waste of time
OBS, vet inte hur man länkar som de som vet vilka de är kan bara slänga upps in lista på sin blogg.

Trött.

Nu har man varit ute med Ludde en sväng. Resten av dagen orkar jag inte skriva om eftersom jag är så trött. Har nog inte sovit mer än 5 timmar i natt, så nu tänkte jag slå på stort och gå och lägga mig nu. Taktiken i kväll är att försöka kolla på en dålig film och hoppas att jag somnar av tristess. Annars får jag väl ta metoden här nedan och se om den fungerar.
Om inget annat kanske man lyckas bli medvetslös en stund och hoppas att man inte får några bestående men :P



Hundtankar.

En sån här liten italiensk vinthund skulle passa bra till Ludde.

"Italienaren är sällskapssjuk och kan vara ganska fodrande när det gäller uppmärksamhet. På natten sover den i sängen, helst under täcket. Detta är ett rasdrag, som är närmast omöjligt att avvänja den ifrån. Under dagen vill den gärna ligga i soffan med en filt, som den kan "gräva" ner sig i."

Dom två skulle nog kompletterade varandra bra! Göra Ludde till en liten mysgubbe han också. En sån vill jag nog ha i framtiden.





För övrigt läser jag boken Marley och jag som handlar om en vetvilling till labrador som ställer till massor av otyg och har omåttlig energi. Visst känner man igen sig mycket i boken. Den har till och med filmatiserats! Som jag längtar!
I huvudrollen spelar Owen Wilson och Jennifer Aniston. Biopremiär den 20:e mars.


Coolstuff.

Gratisreklam! För ett tag sedan var jag inne på coolstuff och kikade runt. Så hittade jag den här:



En sån där som vi tänkte göra i vårt UF-företag förra året! Hade vi en mullvad som sålde vår brilljanta idé till nån tomte eller?

I alla fall hittade jag ett ascoolt duschdraperi som jag vill ha! Så kan man skrämma slag på några småungar eller en valfri lättskrämd person. Flera roliga scenarion spelas upp i mitt huvud nu.



Jeff Dunham!



Garvar så in i... varje gång jag ser den här!

Min första dag på bloggen.

Det är hiskeligt svårt hur man bästa ska göra en rivstart på en blogg. Så då tar jag väl tillfället i akt att vara lite egocentrisk och skriva om min dag.
Klockan nångång igår tänkte jag ta mig i kragen och göra en egen blogg. Alla andra tycks ju ha en så då måste jag ju också ha en...förr eller senare. Jag gav efter för grupptrycket! Dagen/morgonen började med att jag hade extremt svårt att sova. Somnade väl vid 3 tiden, kändes det som i alla fall. Vaknade sedan av att lill plutten började gnaga på sitt ben (inte hans eget ben, utan ett tugg-ben) och det är så in i bomben irriterande att jag inte kunde sova längre. Ibland tror jag faktiskt att han gör det på ren jävelskap. Dagen rullade på och jag tog den sedvanliga morgon...eller tja, eftermiddagspromenaden med Ludde. Faktiskt så träffade jag på en trevligt äldre herre ute i skogarna. Vi kom in på allt mellan blandraser och tillsatser i maten och tLudde blev kompis med honom. Han var en väldigt pratglad herre. Kanske ska gå samma väg imorgon och se hur han har det. (Shit, stalker-varning, Malin!)
Sen bar det av ut i ladugården där Ludde lekte hudterapeut som vanligt. Han gick runt och tättade kalvarna och tvättade kornas fötter (det är sant!). Av av ko-skitslukt var jag tvungen att tvätta honom som vanligt, så nu luktar han mumma. Nu har jag nyss ätit kalopps och Ludde står bredvid och beundrar mig... Eller han står och tok-piper med sin leksak för att få lite uppmärksamhet.



Tiden går fort. Här är Ludde cirka tolv veckor.



Det här var i höstas. Då han var cirka 7 månade eller så. Nu är han nääästan 9 månader.

Under konstruktion




Färdig februari 2009.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0